Første madpakke i det nye skoleår

Så er vi ved at være i gang med det nye skoleår. Nu skal vi igen lave madpakker, og få hverdagen til at fungere med alt hvad det indebærer. Det kan være lidt af en prøvelse, og kræver planlægning og kreativitet for at få enderne til at nå sammen.

Her på bloggen, får du en masse ideer til hvordan du kan gøre madpakkerne lækre, og enkle. Det behøver ikke at tage lang tid om aftenen, eller morgenen for at sende en lækker og mundvandsdrivende madpakke med til dine børn. Det handler om planlægning og at kunne lave/bage noget på forhånd, som kan fryses – så det bliver nemt at tage op og putte direkte i madpakkerne.

Samtidig med at bage større portioner af gangen, har jeg også været i supermarkedet for at købe sunde snacks. Skabet er fyldt op, så det er nemt at gå til. Og det er lige præcis det det handler om – at gøre det nemt og enkelt, så det ikke bliver en stress faktor – oven i alt det andet, hverdagen har at byde på.

Her er Filippas første madpakke i det nye skoleår.

madpakke3.png

Den består af en pizzasnegl, et pølsehorn (lavet af samme dej), små frikadeller og agurker på spyd, gulerødder, jordbær og en “grinebidder” (kan købes i supermarkeder, og står sammen med figenstænger). Hun spiste det hele og var glad da hun kom hjem. Samtidig har jeg god samvittighed, fordi jeg ved hvad der er i brødet – det er de rene, gode råvarer – uden alle mulige tilsætningsstoffer.

Jeg vil ønske jer og jeres børn en rigtig god skolestart. Skriv endelig til mig, hvis I har brug for inspiration til madpakkerne, eller mangler en opskrift etc. Så vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at svare jer, så hurtigt som muligt. Jeg vil rigtig gerne høre fra jer.

God weekend kære jer! 🙂

Kh. Berit 🙂

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Første madpakke i det nye skoleår

 1. Hej Berit. Fint artikel.

  Nu er min ældste knægt som er 6 år begyndt i skolen, jeg kan mærke på mig at jeg bliver en smule irriteret da jeg ikke længere kan finde på noget nyt og hans madpakke stille og rolig bliver meget ens dag efter dag, har du nogle gode råd, eller opskrifter til netop de små som går i skolen?

  Hav en god weekend.
  Mvh. Alexander

  Like

  • Hej Alexander.
   Tusind tak!!
   Jeg forstår godt din frustration, den har jeg stået i mange gange. Prøv at spørge din søn, hvad han godt kan lide at have med i madpakken. Skriv det evt. ned på et papir, og tilføj andre ting du ved han kan lide. Det har hjulpet mig flere gange, når fantasien ikke lige slår til. Da kan det være rart at have noget at ty til.
   Det kan være pastasalat, pizza eller forskellige aftensmads rester. Pølsehorn og pizzasnegle er klassikere, som hitter hos de fleste børn. Prøv at kigge under “madbrød” på min forside, så kommer der forskellige ting op, såsom pirogger, fuglereder, og des lige. Håber du vil kunne finde nogle opskrifter dér. Ellers skriv endelig igen 🙂 Supplér med gulerodsstave, agurker, peberfrugter, eller hvilke grøntsager han godt kan lide. I de lidt større supermarkeder, har de forskellige sundere snacks, som fx “grinebiddere” figenstænger, osv. Du kan også lave dine egne sunde snacks såsom hindbærruller, kiks, daddelbarer osv. Opskrifterne står under kategorien: “Snacks”
   Håber det giver dig lidt ideer. Ellers skriv igen.
   God weekend til dig 🙂
   Mange hilsener Berit

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s