Rødkålssalat med solbærsyltetøj

Ja, jeg ved godt at overskriften lyder ret besynderlig, men det er ikke desto mindre en fremragende salat, som giver masser af energi på en pivende kold februar dag. Den smager virkelig godt, og er blevet én af mine yndlings salater. Den ser avanceret ud, men er faktisk ret enkel. Solbærsyltetøjet udgør det ud for en dressing, og giver lige et ekstra sødt tvist til den ellers så bitre rødkål. Den kan sagtens gives med i madpakken, da den har godt af at stå og trække lidt.

Rødkålssalat med solbær.png

Opskrift:

Rødkål

Et glas solbærsyltetøj

Mandler

Dadler

blåbær

Tørrede tranebær (kan udelades)

Hindbær (kan udelades, erstat gerne med fx granatæblekerner)

Snit rødkålen, og vend lidt solbærsyltetøj i – ca. 4-5 spsk. Bland det godt sammen. Skær dadlerne midt over, og fjern stenen, hvis der er sådan én i. Tilføj mandler, dadler, og tranebær. Pynt til sidst med blåbær og hindbær. Hvis du ikke ønsker at bruge hindbær uden for sæson, så pynt med granatæble kerner i stedet.

Velbekomme 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s