Rugboller med gulerødder

Disse boller egner sig fortrinligt til madpakken. De er fulde af gode sager, som protein og fuldkorn – så de mætter og giver dit barn god energi til at klare skoledagen. Lav evt. en stor portion, og frys dem ned – så har du til et stykke tid (også til eftermiddags maden)

rugboller-med-gulerodder

Opskrift:

2½ dl. mælk

25 g. gær

1 tsk. groft salt

1 tsk. sukker

1½ dl. olivenolie

2 æg

2 revne gulerødder

200 g. rugmel

4oo g. hvedemel

Chiafrø til at drysse ovenpå bollerne, og æg til at pensle bollerne med.

Hæld mælken i røreskålen og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olivenolie, æg og gulerødder. Vej melet af, og hæld det i dejen. Ælt dejen (gerne på en røremaskine) i 10 – 15 min. Lad den hæve i 2-3 timer.

rugboller-med-gulerodder1

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med æg, og drys med chiafrø. Lad bollerne hvile mens ovnen varmes op. Bages på 225 grader i ca. 10-15 min. (alt efter hvilken ovn du har).

rugboller-med-gulerodder3

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s