Efterårs salat

Efteråret er i fuld gang, og vi mærker nu for alvor den kolde vind, som blæser gennem marv og ben. Hele sommeren har vi mæsket os i lækre bær, og lette salater. Nu er tiden inde til kål, og de grove, mere fiberrige grøntsager. Der skal C-vitaminer til, for at booste vores immunforsvar, så det kan stå imod forkølelser, influenza o.lign. Mit bud på en sådan salat, er denne med spidskål og appelsiner. Den er såre simpel, rimelig billig, og smækfyldt af alle de gode sager vores krop har så meget brug for lige nu.

efterårssalat.png

Jeg har valgt ikke at skrive mængde på, da du kan variere det lige som du har lyst. Måske vil du have mere af den røde spidskål i, eller måske skal appelsinerne træde mere frem – det er helt op til dig. 🙂

Rødt spidskål

Almindeligt spidskål

Appelsiner

Solsikkekerner (eller hvilke kerner/mandler du har i skabet)

Hak de to spidskål meget fint og bland dem sammen i en flot skål/fad. Skær skrællen af appelsinerne, og snit tern af appelsinkødet. Hvis saften løber af på skærebrættet, så hæld det endelig over salaten – det giver rigtig god smag. Bland appelsinternene med spidskålen. Drys solsikkekerner henover til sidst.efterårssalat2.png

Tip! Du kan sagtens lave salaten i god tid, putte film henover, og sætte den i køleskabet til du skal bruge den. Den kan godt holde sig et par dage på køl. Vent dog med at drysse solsikkekernerne på, indtil den skal serveres (eller læg dem i en lille bøtte for sig i madpakken), ellers bliver de bløde.

geder.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s