Hindbærruller

Der er bare ikke noget mere hyggeligt end, at få en lille sund og lækker snack med i madpakken. Disse hindbærruller har jeg fundet opskriften på i Samvirkes bog: “Bær fra Samvirke,” som fås i bl.a. Superbrugsen. Den er mægtig relevant lige nu, hvor der mange steder stadig bugner af bær. Hvis du ikke har hindbær i fryseren, men har brombær i nærheden, så brug endelig dem i stedet for. Alle slags bær kan bruges. Så prøv dig endelig frem, og find jeres favorit. Opskriften er temmelig enkel, og selvom tørringstiden kan virke lang, så kan man sagtens lave alt muligt andet imens det tørrer i ovnen.

hindbærruller1.png

Opskrift:

600 g. hindbær

1 dl. lys sirup eller honning

3 tsk. vaniljesukker

Til pensling af bagepapir: Smagsneutral olie, såsom rapsolie eller solsikkeolie.

Bland ingredienserne sammen, og mos dem med en stavblender til en ensartet puré. Læg bagepapir på to bradepander, og pensl bagepapiret med lidt smagsneutral olie. Fordel puréen ud på de to plader, og spred det godt ud med en paletkniv. Massen skal hænge sammen. Tænd ovnen på 60 grader varmluft, og sæt pladerne ind. De skal nu tørres i ca. 4 timer. Massen skal være tør, men stadig sejt og elastisk. Så tjek den ind imellem.

Tag pladerne ud af ovnen, og lad massen blive helt kold inden du skærer i den. Skær med et pizzahjul, eller klip ca. 3-4 cm brede strimler, og rul dem sammen.

hindbærruller.png

Opbevar dem i en lufttæt beholder, og giv en enkelt med i madpakken, når barnet skal forkæles lidt 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s