Den røde baron

den røde baron3.png

Uden at hentyde yderligere til piloten fra 1. verdenskrig: Manfred von Richthofen, bedre kendt som “Den røde baron,” så måtte disse boller bare hedde det. Peberfrugten giver brødet en rigtig sjov farve, og en super god og frisk smag. Det kunne sagtens være blevet brugt som fly-madpakke til den røde baron i sin tid, og mon ikke han ville være stolt af at få opkaldt et brød efter sig? 😉 Titlen alene kan forhåbentlig lokke nogle af drengene til at sætte tænderne i dem. Og når de gør, så vil de få en masse gode fuldkorn, grøntsager, proteiner osv. Brødet giver god energi til resten af skoledagen, og de er perfekte dertil.

Opskrift:

2 røde peberfrugter (snackpeber)

25 g. gær

2 dl. koldt vand

1 tsk groft salt

2 spsk. olivenolie

1 æg

150 g. rugmel

350 g. hvid hvede

Start med at skylle peberfrugterne, rens dem for kerner, og skær dem i små stykker. Blend dem til “juice” (der må gerne være små klumper i). Opløs gæren i det kolde vand, og tilføj peberfrugt-juicen. Tilsæt derefter salt, olivenolie og æg. Vej melet af, og tilfør det til den våde dej. Ælt dejen i 15 min på røremaskinen. Lad den hæve i ca. 2-3 timer.

den røde baron1.png

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og form boller i den størrelse du gerne vil have dem i. Jeg havde fundet en sjov bageform i et supermarked den anden dag, som jeg bare måtte prøve – derfor er nogle af dem små, og firkantede (rektangulære, for at være helt korrekt). Du kan også hive børnene med ind i køkkenet, finde deres udstikkere frem, og lade dem udstikke små sjove brød. Det er altid et hit.

den røde baron.png

Lad brødene efterhæve i ½ time, mens du tænder ovnen på 225°. Når den er helt varm, sætter du brødene ind, og giver dem ca. 15 min. Pensl dem evt. med lidt mælk inden.

Afkøles på en rist.

den røde baron2.png

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s