Alt-godt-fra-haven-brød

altgodtfrahaven brød.png

Vi får rigtig mange squash for tiden, og de er bare så flotte. Men hvad kan vi bruge dem til, tænker du måske. Jeg putter dem gerne i brød, kage, på wokken sammen med gulerødder og porrer eller river dem rå i en god salat. Der er mange anvendelsesmuligheder, og her har jeg valgt at supplere den med en rigtig god kammerat – æblet. Æbler og squash kan nemlig noget sammen, og når de forenes i et brød som dette, bliver det svampet og lækkert, samtidig med at det giver god smag til selve brødet. I am a fan 🙂

25 g. gær

2 dl. lunkent vand

2 dl. skyr

1 æg

1 spsk. sirup

1 stort æble

1 lille squash (eller ½ stor)

1 tsk. salt

1 tsk. gurkemeje

450 g. hvedemel

250 g. groft speltmel

Start med at rive æblet og squashen fint. Hvis dit barn ikke vil spise et brød med “skræl” i, så riv grøntsagerne uden skræl. På den måde kan du skjule det i dejen, og samtidig vide, at dine børn får nogle gode vitaminer med på vejen. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt skyr, de revne grøntsager, sirup, salt og æg. Bland mel og gurkemeje sammen og sigt det ned til de våde ting i skålen. Ælt dejen i 15 min. på røremaskine. Lad dejen hæve i 3-4 timer.

altgodtfrahaven brød2.png

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del det i to dele. Den ene del samler du forsigtigt til brød, og lægger det på en bageplade med bagepapir. Den anden halvdel former du til store sandwich brød. Jeg lavede 4, men du kan sagtens lave det dobbelte – alt efter om det er til små, store børn eller voksne. Du kan også lave dem i forskellige størrelser. Vær dog blot opmærksom på, at de skal have forskellig tid i ovnen. Lad dem hvile under et viskestykke i ½ time, mens ovnen bliver varm. Drys lidt mel henover dem.

Bages på 225 grader i 20-30 min. alt efter størrelse. Husk at tjekke dem løbende, hvis du har lavet forskellige størrelser. De skal lyde hule, når du banker dem under bunden med dine knoer – så er de færdige.

maja og hest.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s