Broccoli tærte

Tærter er bare gode, så er det sagt 😉 De er nemme at lave, kan indeholde en masse grøntsager, perfekte til at få brugt rester fra køleskabet og grøntsags skuffen. De er fryseegnet, og du kan derfor lave flere når du alligevel er i gang, putte dem i fryseren, og så tage dem op når du har knap så meget tid til aftensmaden en dag. Hvis I ikke får spist det hele, så er de bare vildt gode til madpakken dagen efter. Supplér med frugt og grønt, og morgendagens madpakke er reddet.

Broccoli tærte.png

Denne broccolitærte indeholder:

Dej:

1 spsk. olivenolie

100 g. hvedemel

50 g. grahamsmel (eller en anden grov meltype)

½ tsk. groft salt

½ dl. skyr

Evt. lidt koldt vand til at samle dejen

Fyld:

Broccoli

Skinke i strimler

250 g. hytteost

5 æg

1 dl. mælk

ca. 2 dl. revet ost

Bornholm

Opskrift:

Til selve dejen: Bland alle ingredienserne sammen, og tilføj til sidst det kolde vand lidt af gangen, så dejen bliver samlet. Læg det i køleskabet i ca. ½ time, og rul den derefter fladt ud med en kagerulle. Pensl tærtefadet med lidt olivenolie, og læg den udrullede dej i tærtefadet.

Pisk æg, salt, mælk og hytteost sammen med et piskeris. Fordel skinkestrimler og broccoli over tærtebunden, og hæld til sidst æggeblandingen henover. Drys med revet ost, og bag tærten i ca. 30 min. på 200 grader.

Bon appetit 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s