Populære pizzasnegle

Populære pizzasnegle.png

Nemmere bliver det næsten ikke. Disse snegle kan børnene sagtens være med til at lave, og de vil elske at have dem med i madpakken. Det er helt almindelige pizzasnegle, som kun er lavet på fuldkornsmel. Der er ingen almindelig hvedemel i, men derimod hvid hvede, som er hvedemel hvor alle kim og skaldele er bevaret (deraf fuldkornet). Fyldet kan du variere i det uendelige, alt efter hvad du har i dit køleskab der skal bruges. Du kan også vælge pesto, mozarella, og soltørrede tomater skåret i fine skiver. Det pifter én til Italiens skønne gader, og til de solvarme kyster langs Middelhavet.

Opskrift:

25 g. gær

3 dl. vand

1 tsk. salt

1 spsk. olivenolie

1 æg

150 g. grahamsmel

Ca. 400 g. hvid hvede

Fyld:

God tomatketchup

Skinkestrimler

Ostestrimler

Evt. oregano

Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, olivenolie og æg. Rør grahamsmel og hvid hvede sammen, og kom dem i den våde dej. Ælt dejen godt i 10-15 min på røremaskinen. Lad dejen hæve i 3 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den til et rektangel med en kagerulle. Put dit yndlingsfyld på, og kom godt ud i kanterne. Rul den sammen til en roulade. Skær skiver af rouladen i ca. 2 cm. tykkelse, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Lad dem efterhæve i ½ time, pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.

Filippa og Rakel.png

Tip! Bag en stor portion og læg dem i fryseren, så er de lige til at tage op om morgenen, og lægge i madpakken. Lægger du dem frosne i madkassen, er de tøet op til frokost og smager som nybagte. Samtidig holder det resten af maden kold hele formiddagen. “Bonus-bonus”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s