Meyers Ølandshvedebrød

Forleden dag var der tilbud på “Meyers ølandshvedebrød” som melblanding. Jeg er lidt af en fan af Claus Meyer, og hans nordiske mad. Han laver, om nogen, virkelig mad af kvalitet – især brød. De opskrifter jeg har prøvet, de virker bare og hans opskriftsbog: “Almanak” er uovertruffen. Derfor kunne jeg heller ikke modstå tilbuddet på melblandingen. Og det har jeg så absolut ikke fortrudt – for hold nu op et lækkert brød det blev til. Dejen var vildt lækker og super blød at arbejde med, og sjældent har jeg smagt noget så pragtfuldt som det brød. Derfor måtte det også lige få en reklame med på vejen her på bloggen.

Noget af det der gør Claus Meyers brød rigtig lækkert er, at han bruger tid på at få det æltet rigtig godt igennem inden han sætter det til hævning. Hævetiden er lang, og så er der minimalt arbejde med dejen efterfølgende, da lufthullerne stadig skal være der. Derudover bliver brødet bagt på høje grader – ca. 250 grader, hvilket giver den fantastiske lækre og knasende skorpe.

20160602_212737

Opskriften står på bagsiden af posen. Det eneste du skal tilføje er

10 g. gær

9 dl. vand

og så selvfølgelig 1 pose melblanding fra Meyers: Ølandshvedebrød (ølandsbrødblanding)

Den skal stå i køleskabet natten over, gerne i 12-24 timer. Det kan godt virke af meget lang tid, men tro mig – det er hele ventetiden værd.

20160602_212707

Det er super lækkert som morgenbrød, til eftermiddags måltidet når børnene kommer hjem fra skole/institution eller som tilbehør til aftensmaden. I am a fan 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s