Sankt Hans flutes

Jeg er blevet ret vild med disse flutes. De er så knasende sprøde og lækre. De har en saftig krumme, og egner sig perfekt til Sankt Hans aften på torsdag. Brug dem som tilbehør til fx en god salat og til grillmad. Dagen efter kan du lægge forskelligt pålæg imellem, og brug dem som sandwich brød til madpakken. Hvis du ikke kan nå at bage dem på selve dagen, kan de sagtens fryses. Du kan også vælge at lave dejen om aftenen, sætte den i køleskabet, og lade den hæve natten over. Form dem når du har tid, og de er klar til aftenens program. 🙂  Jeg har valgt at putte flere forskellige slags mel i, men vælg blot det du har i skabet, bare du husker at selve melmængden skal være den samme.20160618_150322

Opskrift:

25 g. gær

1 l. vand

3 dl. skyr

2 spsk. olivenolie

2 tsk. groft salt

1 dl. hampefrø (kan udelades)

2 dl. græskarkerner (kan udelades)

5 dl. hvedemel

9 dl. grahamsmel

2 dl. rugmel

9 dl. hvid hvede

Rør gæren ud  i vandet, og tilsæt olivenolie, skyr og salt. Bland melet sammen med hampefrø og græskarkerner, og tilføj det i dejen. Lad den køre i et godt stykke tid på røremaskinen, gerne i 10-25 min. så den bliver æltet godt igennem. Dejen skal være klistret. Lad den hæve i 2-4 timer, alt efter hvor lang tid du har.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker (så vidt muligt 😉 ). Tril hver dejklump ud til et flute, og sno det omkring sig selv. Dvs. kør højre hånd væk og venstre hånd ind mod dig selv, når du ruller dem, så de bliver vredne. Læg flutesene på to bageplader med bagepapir på. Lad dem efterhæve i ½ time.

20150623_190444

Drys lidt mel udover dem, og sæt dem i en forvarmet ovn på 250 grader. Bag dem i 5 min. og skru så ned til 230 grader. Bag videre til de har nået ca. 20 min. Bunden skal lyde hul når du banker på den, ellers er den ikke færdig.

Afkøles på en rist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s