Kyllinge burgere med coleslaw

Jeg indrømmer det gerne: Jeg er vild med hjemmelavede burgere, og de kan bare noget, som de købte ikke kan – de smager bedre, mætter mere, og jeg kan lave dem på rigtig mange forskellige måder. Denne gang har jeg valgt at kaste mig ud i at lave kyllingeburgere, og dem kunne jeg godt blive afhængige af. De er fantastiske til aftensmaden, og super lækre i madpakken dagen efter.

kyllingeburger.png

Der er forskellige delelementer i denne burgeropskrift, men de er ret enkle. Mange ting kan forberedes på forhånd, så du ikke står med det hele på én gang. Du kan vælge at erstatte den lune mælk i bollerne med kold, lave den om morgenen, og så er den klar til du kommer hjem. Eller lav det som et weekend projekt, hvor ungerne er med i køkkenet.

Opskrift:

Burgerboller:

25 g. gær

3 dl. mælk

200 g. skyr

1 spsk. honning

2 spsk. rapsolie

1 æg

2 tsk salt

100 g. rugmel

150 g. grahamsmel

400 g. hvedemel

Pensling: 1 æg, og chiafrø til drys

Lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilføj skyr, honning, olie, og æg. Vej melet af, og put 2 tsk. salt i, mens du blander det sammen med melet. Hæld det derefter ned til den våde dej, og ælt det hele godt sammen – gerne i 10 -12 min. på røremaskine, eller til det syder lidt i arm-mullerne 😉 Lad dejen hæve i en god time. Imens kan du lave kyllingefarsen, og coleslaw.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form dejen til boller. Læg dem på en bageplade, og tryk dem let med håndfladen, så de bliver lidt flade. Tænd ovnen på 225 grader og lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Pensl dem med æg, og drys med chiafrø.

burgerboller

Bages ved 225 grader i ca. 10-12 min. og afkøles derefter på en rist.

Coleslaw:

5 store gulerødder

2 æbler

1/4 spidskål

Riv gulerødder og æbler groft, og snit spidskålen fint. Mix det og lav dressingen.

Dressing:

4 spsk. skyr (eller andet surmælksprodukt)

1 tsk. sennep

1 tsk. tørret dild

Lidt citronsaft

Bland det hele sammen, og læg det i en lille skål. Så kan familien selv vælge om de vil have dressingen blandet med råkosten, så det bliver til en coleslaw, eller om de hellere vil have det uden.

Kyllingefars

Opskriften er faktisk lige som frikadellefars med svine- og kalve fars, bare tilføjet nogle andre krydderier.

500 g. kyllingefars

2 dl. mælk

2 æg

2 – 3 tsk. salt

75 g. havregryn

1 spsk. sennep

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. spidskommen

Smid kyllingefarsen i røremaskinen, sammen med mælk, æg og salt og lad den køre lidt, så det bliver en ensartet, lidt klistret masse. Tilføj krydderierne og havregrynene, og lad den køre et lille minut, til den får den konsistens du ønsker. Er den for lind, så tilføj ekstra gryn. Er den for tør, så tilføj lidt ekstra mælk.

Form “hakkebøffer” til det antal I kan spise til aftensmad + et par ekstra til madpakken dagen efter. Er der mere fars tilbage, så tril et par kyllingedeller. De er nemlig altid gode at have med i madpakken, i en lille muffinform. (Gnave-frikadeller er bare altid godt)

kyllingeburger2.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s