Chokoladehorn

Nu er Filippas 9 års fødselsdag ved at nærme sig… Jeg synes 9 år er vildt. Nu er hun bare ikke min lille bebs mere, selvom hun jo altid vil være min lille pige, så er der bare et eller andet “stort” ved at gå fra 8 år til 9 år. På søndag fejrer vi hende for hele klassen, og det bliver bare super godt. Men det tager jo lidt tid at forberede sådan en dag. Heldigvis er vi gået sammen med én mere fra klassen, som også har fødselsdag i juni – det letter lidt af trykket.

chokoladehorn.png

Vi har valgt at lave brunch til børnene, med et udvalg af forskellige ting, som jeg vil lave et indlæg om i næste uge. Men ét af bagværkerne, er disse lækre chokoladehorn, som er fulde af gode fibre, chokolade af god kvalitet, og alle de gode ting fra rapsolien. De både smager fantastisk, og mætter rigtig godt. De egner sig også til at komme med i madpakken, som et lille lækkert, men stadig sundt indslag.

Det er en stor mængde, som giver 32 horn. Du kan sagtens halvere den, hvis du ikke har brug for så mange.

Opskrift:

5½ dl. mælk

50 g. gær

2 æg

200 g. rapsolie

2 tsk. salt

2 spsk. sukker (eller honning)

250 g. grahamsmel

300 g. rugmel

650 g. hvedemel

Ca. 1 plade mørk chokolade (Calletti 70 %)

Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, rapsolie, salt og sukker. Vej meltyperne af, og hæld dem i dejen. Ælt den rigtig godt i 10 min.  Lad den hæve i 1 ½ time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul den ene klump ud til en cirkel, med en kagerulle og skær 16 trekanter, som når du laver pølsehorn. Læg 1-2 stykker chokolade på den brede del af trekanten, og rul den brede del mod spidsen, læg den på en bageplade, og fortsæt på samme måde med alle. Når begge klumper dej er blevet lavet, lægger du et viskestykke over dem, og tænder ovnen på 225 grader. Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10-12 min.

kirsebærtræ

De smager altså bare skønt, når de stadig er lune, men er også rigtig lækre dagen efter i madpakken. De egner sig perfekt til at fryses, og du kan tage én op om morgenen og lægge den direkte i madpakken – så er den tøet op til frokost, og smager helt som nybagt. 🙂

Du kan også bruge dem, som en lidt sundere erstatning for Disney snold om fredagen, hvis de får det, eller tages med på cykeltur/skovtur.

Rigtig god weekend 🙂 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s