Bananbrødkranse

Jeg har tidligere lavet et indlæg om netop dette lækre brød, som Sif Orellana er ophavskvinden til i hendes uundværdige bog: “Kram i madkassen”. Men da jeg bagte dem i går til vores eftermiddagskaffe, tænkte jeg at de er så gode, at de godt kan tåle en gentagelse. Så… bær over med mig, jeg blev bare nød til at dele opskriften med jer.

Det er efter min mening en ren genistreg, hvis du gerne vil bage et lynhurtigt brød, og hvis du har nogle halv-slatne bananer i skålen, som nemt kunne ende samme sted som alt det andet affald. Vi gør hvad vi kan for at undgå madspild, og dette er blot én af måderne at komme det til livs på. Bananerne holder sig ikke særlig længe her i varmen, så enten må vi købe færre (hvilket er dyrere), eller også må vi være lidt kreative med dem vi har i huset. Jeg har her forsøgt det sidste 😉

bananbrødkranse1

Den duft der breder sig, mens brødene er i ovnen er så fantastisk, at det ikke kan beskrives med ord. Kombinationen af banan, kardemomme og kanel smelter bare sammen i en højere enhed. 🙂 Mums.

Det er nogle lynhurtige kranse at bage, da det ikke er lavet på gær og derfor ikke skal hæve. Så du kan lave dem på under 1 time fra start til slut (incl. når børnene er med)

Opskrift:

450 g. bananer

250 g. rugmel

400 g. hvedemel

1 tsk. Kardemomme

2 tsk. Kanel

1 tsk. Groft salt

1½ tsk. Natron

1 dl. Ylette (eller andet surmælksprodukt, hvad du lige har)

Mos bananerne rigtig godt, og hæld resten af ingredienserne i skålen. Ælt dejen rigtig godt til en sammenhængende masse, gerne uden banan klumper. (Ca. 10 min) Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær 10 lige store stykker. Tril dem til små pølser, og sno dem til spiraler, ved at tage “pølsen” i hver sin ende og sno dem om sig selv. Dvs. højre hånd snor indad mod din krop, mens venstre hånd snor udad fra din krop. Til slut samler du enderne sammen til en cirkel. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, og lad dem stå indtil ovnen er klar.

Bages i 12-15 min. til de er sprøde og har fået en dejlig kulør.

bananbrødkranse2.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s