Rugbrødsboller med hampefrø

Hold nu op, hvor blev de boller både bløde, svampede og lækre. Skorpen blev sprød, og de smager bare helt vildt godt. De egner sig perfekt til at komme i madpakken med en god gang salat og dit yndlingspålæg. Bag fx en dobbelt portion, og frys dem ned. Så er de hurtige at tage op,  når du skal lave madpakker. De er også ret gode at servere, når ungerne kommer trætte og sultne hjem fra skole/institution eller sports aktiviteter om eftermiddagen.  De indeholder en masse rug, og alle de gode sager fra olivenolien, så vi holder ungerne sunde og raske 😉

rugbrødsboller med hampefrø.png

Opskrift:

2½ dl. vand

20 g. gær

1 æg

2 spsk. olivenolie

2 spsk. sirup

1½ tsk. groft salt

200 g. rugmel

300 g. hvedemel

Derudover: Æg til pensling, og hampefrø til at drysse ovenpå bollerne

Opløs gæren i vandet, og tilføj æg, olie, sirup og salt. Vej melet af, og hæld det i de våde ingredienser. Denne dej har jeg æltet endnu længere end jeg plejer. Den kørte på røremaskinen i ca. 15-20 min. Det gør den spændstig og rigtig lækker at arbejde med. Lad den hæve i 3-4 timer på køkkenbordet.

rugbrødsboller med hampefrø2

Tril dejen ud på et meldrysset bord, og skær 20 lige store (så vidt muligt) stykker af den. Form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ½ time med et viskestykker over.

Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med hampefrø.

Bages ved 225 grader i ca. 15-20 min.

Afkøles på en bagerist.

Advertisements

4 thoughts on “Rugbrødsboller med hampefrø

  • Hej Marianne – ja, hampefrø lyder mega hippie 😉 Det tænkte jeg også første gang jeg stødte på dem. Men det er ikke hash 😉 Hamp er en afgrøde, hvor selve frøene bliver dyrket til mad, og ikke til cannabis. Der findes flere forskellige arter af afgrøden “hamp” og kun én af dem bliver brugt til at producere cannabis. Disse hampefrø, som jeg bruger, har et højt indhold af næringsrige olier, og faktisk hele 35% protein, samtlige 10 essentielle aminosyrer, og ligesom hørfrø indeholder de også omega 3 og 6. Du kan købe dem i fx Søstrene grene, men også finde dem på hylderne i supermarkedet, sammen med hørfrø, sesamfrø osv. Det er dog billigst i Søstrene grene. De har en lidt nøddeagtig smag, og det er lidt som at drysse hakkede nødder ovenpå brødet.
   Håber du kan bruge det 🙂
   Knus til dig

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s