De små flade

Disse kiks er helt oplagte til madpakken, som en lille sund snack. De kan spises som de er, men smager også godt med et stykke ost eller smørreost imellem to kiks. De er ret enkle at lave, og du kan sagtens tilføje ekstra krydderier til, for at få dem til at smage af mere. Lad børnene være med til at stikke sjove figurer ud, og senere kan de tage et par lune kiks med ud i legehuset, eller med i cykelkurven. Disse kiks kan du med god samvittighed give børnene med, da de indeholder en masse gode fuldkorn og olie, plus de er fri for sukker. Bonus, bonus, bonus 🙂

de små flade1

Opskrift:

2½ dl. mælk

1 dl. koldpresset rapsolie

2 tsk. salt

4-5 vrid med peberkværnen

1 tsk. bagepulver

200 g. manitoba mel (speltmel eller hvid hvede kan også bruges)

290 g. hvedemel

Hæld alle ingredienserne i en skål, og ælt det godt sammen til det er en ensartet masse. Hvis dejen er for hård/tung, så ælt lidt ekstra mælk i, det løsner den lige og gør den nemmere at arbejde med. Lad dejen hvile i en ½ times tid på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og rul den flad med kagerullen. Det er vigtigt at dejen er forholdsvis tynd, når du ruller den ud, da kiksene ellers ikke bliver så sprøde, som de skal. Jeg fik nogle af dem for tykke (ses også på billedet ovenfor), og de blev ikke nær så sprøde som de tynde. Bare et lille fif herfra.

de små flade Kan pakkes sødt ind til madpakken.

Nu kommer det sjove 😉 : Lad børnene stikke forskellige figurer ud, eller brug en “klejnespore” til at lave små firkantede kiks af. Du kan også bare skære dem ud i mindre stykker med en almindelig kniv – det er helt op til dig.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 200 grader. Bag dem i ca. 15-20 min. Afkøles på en rist.

østersøen3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s