Hindbærsnitter

Jeg håber, at I har nydt Kristi Himmelfarts ferien og været ude i det dejlige vejr. For hold nu op, hvor har det bare været pragtfuldt. Her har vi fået ordnet haven, sat blomster i krukker, og fået sat havebænken ud – det er bare så hyggeligt. Min kære mand har knoklet med at få jordbærbedet til at gro fri af ukrudt, græs og ikke mindst skvalderkål. De har nemlig været godt i gang med at flette fingre med rødderne til jordbærerne – og det er en temmelig stor omgang at få dem sat fri igen. Vi vil helst ikke have en kærlighedsaffære mellem skvalderkål og jordbær – det giver alt for meget bøvl. 😉

Heldigvis blev der også tid til at hygge os sammen i familien. Vi har leget, spillet og fået gjort legehuset rent, så det nu er helt indflytningsklar. Filippa har hygget sig med at indrette det, og vi har haft mange gode lege allerede. Så nu er det indrettet som Café, og der bliver langet en del muffins og iskager over disken. 🙂

havebænk.png

Søndag eftermiddag fik vi besøg af Filippas farmor og farfar, og der skulle naturligvis serveres lidt sødt til kaffen. Jeg fik lavet disse små hindbærsnitter, som blev rigtig gode. De er nemme at lave, super enkle og alligevel dekorative. De smager dejligt friske, og når de er så små, kan man godt lige snuppe en enkelt mere… Opskriften er fra Mette Blomsterberg, og den er som hendes andre opskrifter, bare super lækker.

hindbærsnitter.png

Det mest fantastiske ved disse små hindbærsnitter er, at børnene kan være med. De kan stikke ud, lægge marmelade på, og pynte dem til sidst. Det er super hyggeligt. Måske bliver de ikke så pæne i kanten, eller glasuren kan flyde ud, men det er ikke det, det handler om. Når børnene får lov til at lege og eksperimentere i køkkenet, får de også lyst til at lave mad senere i livet. Og én ting er sikkert: Når bedsteforældrene ankommer, vil børnene strålende vise hvilke de har lavet, og bedsteforældrene vil synes at det er de mest fantastiske snitter i verden. 🙂 Bonus, bonus!!

Opskrift:

150 g. stuetempereret smør

250 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljesukker (eller korn af en vaniljestang)

½ dl. vand

Fyld: En god fast hindbærmarmelade

Pynt: Hvid glasur og frysetørrede hindbær, eller krymmel

Ælt smør, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Hæld vandet i til sidst, og ælt til det er en fin klump dej. Sæt film henover skålen, og sæt dejen i køleskabet i ½ time (så er det nemmere at arbejde med)

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul det ud til det er ca. 3 mm. tykt over det hele. Find dine yndlings udstikker frem, og udstik det antal du kan. Læg dem på en bageplade med lidt afstand imellem. Form resten af dejen og rul den ud, så du igen kan lave flere. Sådan fortsætter du til du kun har en lille klump dej til overs. Den kan du trille til små “pebernødder.” På den måde går der ingen dej til spilde.

Bages i ovnen på 180 grader i ca. 7-8 min. De må gerne tage lidt farve, men endelig ikke for meget, så bliver de for hårde.

Æblegren

Når de er taget ud af ovnen, skal de afkøles. Hvis du skal bruge dem samme dag, kan du efter afkølingen smøre hindbærmarmelade på. Hvis de skal gemmes, kan du blot lægge dem i en kagedåse, eller en bøtte med låg, og stille den i køkkenskabet. De kan sagtens holde nogle dage. Tag det antal frem du skal bruge (gerne 2 til hver), og læg halvdelen på bordet. De skal bruges som bunde. Sæt ca. 1 tsk. marmelade på hver (alt efter størrelse) og læg den næste kage ovenpå som top. Pynt til sidst med hvid glasur, og lidt krymmel. Jeg har brugt frysetørrede hindbær, men find det krymmel frem du har i skabet -alt kan bruges.

De er bare perfekte til lidt hygge på terrassen en sommer eftermiddag, eller som en sen dessert en sommeraften.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s