Fuglereder med tomater og hvidløg

Disse fuglereder smager af sol i Italien 🙂 og hvem kunne ikke godt bruge det, her midt i april, hvor vejret stadig ikke er så forårsagtigt, som vi godt kunne ønske? De er rigtig gode som tilbehør til en god varm suppe, en blandet salat i madpakken, eller som et lækkert indslag i picnickurven. De kan sagtens stå for sig selv, og kan derfor gives med i madpakken med masser af grønt ved siden af. De mætter rigtig godt, da de er fyldt med en masse gode fuldkorn. De kan fryses, og er derfor nemme at hive op af fryseren om morgenen, putte dem i madpakken, og snitte lidt grønt ved siden af. Det er da enkelt.

fuglereder slut.png

Arbejdsgangen er også forholdsvis enkel. Dejen skal hæve i 2 timer, og det er den samme tid, som tomaterne skal have i ovnen for at tørre. Derfor kan det hele laves på én gang.

Opskrift:

Til dejen:

25 g. gær

7 dl. vand

2 spsk. rapsolie

2 spsk. olivenolie

1½ tsk. salt

300 g. havregryn

400 g. grahamsmel

500 g. hvedemel

Til fyldet:

1 pakke cherrytomater

4 hele hvidløg

Tørret basilikum

Salt

Peber

Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie og salt. Vej melet af og hæld det i dejen. Ælt det i 10 min på røremaskinen. Lad dejen hæve i 2 timer. Imens forbereder du tomaterne. Opvarm ovnen til 100 grader. Skær cherrytomaterne midt over, og læg dem med skinsiden opad i et ildfast fad. Fadet skal ikke smørres inden du lægger dem i. Drys derefter basilikum, salt og peber på, og sæt dem i ovnen i 2 timer.

Tag tomaterne ud af ovnen, og skru varmen op til 225 grader. Tomaterne skal være lidt tørre, men stadig bløde i det. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær 15-20 boller ud af dejen. Tril dem runde, og læg dem på bagepladen med bagepapir på. Lav en lille rede af dem, ved at trykke dem flade i midten.

fuglereder 1

Snit hvidløgene meget fint, og put tomater og hvidløg i rederne. Drys lidt basilikum henover. Stænk med lidt olivenolie ovenpå, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

fuglereder 2.png

Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

Tips! Du kan også vælge at lave nogle af dem med andet fyld. Fx den klassiske med skinke og ost, eller pesto og tomater. Brug hvad du har i køleskabet, så du undgår madspild.

fuglereder 3.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s