Kan børnene selv lave madpakken?

Det hurtige svar til spørgsmålet er: Ja, det kan de! Men det afhænger selvfølgelig af, hvor gamle de er, og hvor meget hjælp de skal have. I går aftes lavede vi Filippas madpakke sammen. Det var super hyggeligt, og det gav os en rigtig god stund sammen. Jeg havde på forhånd skyllet grøntsagerne, skåret dem over, og lagt dem i en skål. (Det kunne hun også sagtens gøre selv, men nu havde jeg gjort det denne gang, så de var klar til aftensmaden). Så fandt vi nogle små “spyd” frem (købt i Søstrene Grene), og så kunne hun ellers frit sammensætte spydende, med de fiskefrikadeller jeg havde købt tidligere. Den grove pasta havde vi som rest efter aftensmaden, så den var nem at putte i. Hun syntes at det var sjovt, og vi skal gøre meget mere ud af det fremover.

filippa laver spyd

Og ja – jeg havde købt fiskefrikadellerne denne gang. Nogle gange er overskuddet bare ikke særlig stort, og så er det bare HELT okay at købe sig til lækkerierne. For selvom jeg laver langt de fleste ting selv, så er der bare nogle dage indimellem, hvor jeg tyer til den helt nemme løsning. Men det behøver ikke at betyde at jeg går på kompromis med kvaliteten. Nogle gange orker jeg bare ikke at lave mere – og så er det bare så skønt, at andre har tænkt tanker for én, og at man bare kan gå ned i supermarkedet og vælge frit fra hylderne. Der er efterhånden kommet mange små, sjove indslag til madpakkerne rundt omkring, og det er bare skønt!

Til denne madpakke har vi brugt:

Små cherry tomater

Agurk skåret i små tern

Små købte fiskefrikadeller

Fuldkornspasta

Små pinde, som er købt i Søstrene Grene (er altid gode at have på lager)

Hvis du ikke har rester af pasta fra aftensmaden, så kog en lille portion. Vi bruger altid fuldkornspasta, for at sikre at vi får de 75 g. fuldkorn vi skal have hver dag. Ellers er det bare at skylle grøntsagerne, skære agurken i små tern og putte det hele på spyd/små pinde, som børnene selv kan være med til. De større børn kan også selv skære agurken og skylle grøntsagerne.

spyd.png

 

I det hele taget er dette en super hyggelig måde at få brugt nogle rester fra køleskabet af. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan putte på spydende.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s