Frugtsjov

I søndags var vi til dåbsfest i kirken. Her blev der serveret en hel masse lækker vietnamesisk mad, og til kaffen var der bl.a. dette sjove frugtarrangement, som vel nærmest ligner en Hawaii mand 🙂 Det var et kæmpe hit hos både børn og voksne, og mange kom med festlige kommentarer om hvor kreativt det var at servere frugt på den måde. I det hele taget er det en super skæg idé, at komme med til fødselsdag i børnehaven, i klassen, eller at servere det for veninderne til en hyggeaften derhjemme. Uanset alder, vil den vække stor begejstring. Og mon ikke vi kan få børnene til at guffe ekstra løs af de skønne frugter, hvis den bliver serveret lidt anderledes? Det tror jeg.

frugtsjov

Den er ikke svær at lave. Det tager lidt tid, men børnene kan sagtens være med, og de vil synes det er super hyggeligt at kunne få lov til at sætte frugt på spyd, og stikke pindene i den udskårne ananas. Du kan selvfølgelig vælge lige de frugter du ønsker, og som børnene allerbedst kan lide. Den eneste der ikke kan skiftes ud (hvis det skal ligne billedet lidt), er selve ananassen med top, som spydende skal stikkes i.

Du skal bruge:

1 hel ananas

Jordbær

Honningmelon

Vandmelon

Kiwi

Vindruer

Lange spyd (kan findes i forskellige supermarkeder, bl.a. brugsen ved grill tilbehør)

Find et stort aflangt fad frem. Start med at skære skrællen af ananassen. Skær nu ind til selve stokken, og lad den blive lidt bredere i bunden, så den kan stå af sig selv. Skær resten af frugten i store tern, og sæt dem skiftevis på spyddet. Stik spyddene ind i stokken af den annanas der står op. Pynt med en masse frugt rundt om på fadet og brug kiwi og vindruer som øjne, et annanas stykke som mund, og et stykke melon som næse.

natur3

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s