Vikingehorn

Disse horn er blevet et super hit herhjemme. De er knasende sprøde udenpå, og lækre svampede indeni. Vi synes, at de minder lidt om de horn som vikingerne havde på deres hjelme. Derfor fik de navnet efter dem. Med lidt fantasi, kunne man godt forestille sig, at vikingerne kunne fortære flere af disse, sammen med et ordentligt læs kød, når de kom hjem efter at have været på én af deres vilde togter. Og hvem ved, måske smager de endnu mere fantastisk med et krus mjød ved siden af…

vikingehorn.png

Opskrift:

25 g. gær

4 dl. Lunkent vand

1 æg

½ tsk. salt

1 spsk. lys sirup (eller honning)

250 g. grahamsmel

300 g. hvedemel

Opløs gæren i vandet, og tilsæt æg, salt og sirup. Vej melet af, og put det ned i de våde ting. Ælt det godt sammen i røremaskinen – gerne i 10 min. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. Lad dejen hæve i 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel. Skær dejen over på den lange led, så du har to lange baner. Skær 6-7 trekanter ud af hver bane, og form dem til horn, ved at rulle dem fra den brede ende og ind mod den spidse. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 1½ time. Pensl dem med mælk, og drys evt. med hampefrø, birkes, eller andre kerner. Lav også nogle af dem uden drys, hvis dine børn bedst kan lide det.

Bages: Sæt dem i en forvarmet ovn på 230 grader. Sæt en bageplade i bunden af ovnen, og hæld 1½ dl. Vand i den. Luk ovnen, og skru ned på 200 grader. Lad dem bage i ca. 12-15 min.

Serveres lune med iskold smør – uhm… Dagen efter er de helt fantastiske i madpakken, med barnets yndlings pålæg på, og nogle gode grøntsags stænger til.

Allinge havn.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s