Regn og rusk boller med chiafrø

Måske tænker du: Chia- hvad for noget?

Chiafrø har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, og kostfibre. Derfor er de rigtig gode at tænke med ind i bagning, enten som drys på boller, eller som her, hvor de er med i dejen. De smager ikke af noget, og minder meget om de blå birkes vi kender så godt fra rundstykkerne.

De hjælper kroppen til at holde et stabilt blodsukker og kolesteroltal. De hjælper med at rense fordøjelsessystemet, og det siges at chiafrø kan være med til at forebygge kræft, og hjertekarsygdomme. De er propfyldte med vitaminer og mineraler, såsom Jern, calcium, kobber, magnesium, fosfor, selen og zink. Alt i alt er det lidt af et vidunder-frø, og det skal vi have mere af. Her kommer jeg med et forslag til, hvordan du kan bruge dette super-frø i din madlavning.

Denne dej er virkelig lækker, og skøn at arbejde med. Samtidig egner den sig rigtig godt til en dag som i dag, hvor det rusker og regner udenfor, og vi trænger til et ekstra energi-boost for at klare udfordringerne i hverdagen. Servér dem med en god kop te, og lidt frugt og grønt i stave, når dit barn kommer hjem fra en dag i skole/institution. I morgen kan de komme med i madpakken, evt. med en skive ost på.

regn og rusk boller.png

Opskrift:

25 g. gær

1½ tsk. Salt

3 dl. Mælk

2 spsk. hytteost

1 spsk. sirup eller honning

1 spsk. chiafrø

200 g. hvedemel

300 g. hvidhvede

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt alle de våde ingredienser, og til sidst mel, chiafrø og salt. Ælt det rigtig godt – gerne i 10 min. på røremaskinen. Lad dejen hvile i 2 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril en tyk pølse. Skær nu 12 lige store stykker af pølsen, og tril hvert enkelt stykke til en bolle. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve yderligere i ½ time.

Pensl dem med æg

Bages i 12-15 min. på 225 grader

regn og rusk2.png

Vidste du at: Den første lange hævning, giver smag til bollerne, hvorimod den anden efterhævning giver fylde til bollerne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s