Pølsehorn med hampefrø

Disse pølsehorn er virkelig lækre. De er, som alle pølsehorn, et kæmpe hit hos børnene. Jeg har valgt at putte en del fuldkornsmel i, for at sikre at vi får det fuldkorn vi har brug for.

Nu kan det godt være, at du tænker: ”Hampefrø?” Seriøst? Jeps. Hampefrø er ikke hash, det er en næringsrig plante, fyldt med frø der indeholder klorofyl, proteiner, olier, E vitamin (højere indhold end i hørfrø), magnesium, jern, D-vitamin og en masse aminosyrer. Hampefrø er et virkelig superfrø både for os og vores jord. Du kan bl.a. købe dem i Brugsen. De har en lidt nøddeagtig smag, og er meget delikate, synes jeg.

pølsehorn med hampefrø.png

Hermed opskriften:

25 g. gær

3 dl. Mælk

3 dl. A38

3 æg

2 tsk. Groft salt

3 spsk. olivenolie

100 g. rugmel

600 g. groft speltmel

600 g. hvedemel (evt. hvid hvede)

Lun mælken i en gryde, til den er lunken. Opløs gæren heri, og tilsæt dernæst de våde ingredienser.  Bland de forskellige meltyper, og hæld dem i den våde dej. Ælt dejen på en røremaskine, da det er en stor portion. Lad røremaskinen køre i 10-15 min. så dejen bliver æltet godt igennem.

Lad dejen hvile i 2-3 timer.

Del dejen i 6 lige store kugler. Rul hver kugle ud i en cirkel med en kagerulle, så dejen er lige knap ½ cm. tyk. Skær 8 trekanter, og læg ½ pølse på hver trekant, i den brede ende. Fold ”flapperne” ind over pølserne, og tril dejen fra den brede ende mod den spidse. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time.

Pensl dem med æg, drys dem med hampefrø, og bag dem i ovnen på 225 grader i 10-12 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s