Favoritboller

Her kommer en opskrift på mine favoritboller (deraf navnet). De er sprøde udenpå og både bløde og vamsede indeni. De egner sig til alle tider af døgnet, og det er derfor en stor fordel at lave en større portion af dem, til fryseren. Så er de lige til at tage op og lune om morgenen, når I kommer hjem fra skole, eller til suppen om aftenen. Derudover er de også rigtig gode til madpakken, som sandwich, eller med barnets yndlingspålæg på, suppleret med masser af grønt.

favoritboller

25 g. gær

9 dl. Vand

2 spsk. Honning

2 spsk. Koldpresset rapsolie

8 spsk. Græsk yoghurt

1 æg

2 spsk. chiafrø

350 g. groft rugmel

1200 g. hvedemel

2 spsk. Salt

Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle de våde ingredienser. Vej melet af, og kom det i, sammen med saltet. Ælt den godt igennem i 10 min. på røremaskinen. Lad den nu hæve i 2 timer. Form 30 boller (mere eller mindre, alt efter hvilken størrelse du ønsker de skal have). Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time. Pensl dem med mælk og bag dem på 225 grader varmluft i ca. 12 min.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s