Æblehapsere

Denne opskrift er fra Annemette Voss´ opskriftsbog: ”Bagelyst” som jeg varmt kan anbefale. Der er både nemme og lidt mere krævende opskrifter – noget for enhver smag.

Hvis du har en rest æblegrød til overs, så er denne opskrift super enkel at gå til, og en god eftermiddagssnack på en kold dag. Den går ikke under kategorien Sund, men ind imellem er det jo også rigtig godt med en lækker, lun kage til kaffen i weekenden (eller på en træls mandag…) Den smager super godt med glasur ovenpå, men det er ikke nødvendigt. Den er bare knasende lækker i sig selv.

æblehapsere2.png

Opskrift:

Mørdej:

125 g. blødt smør

250 g. hvedemel

70 g. flormelis

1 æg

1 æg til pensling

Æblemos

5 store madæbler

1 vaniljestang

100 g. sukker

Saft af 1 citron

Lav først mørdejen, da den skal stå og hvile lidt i køleskabet. Bland smør, hvedemel, og flormelis så det ligner smuldret ost. Saml dejen med æg, og stil den til afkøling i køleskabet med husholdningsfilm henover i ½ time.

Skræl æblerne, og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde med en lille smule vand i bunden, men kun så vandet lige dækker bunden. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad. Hæld sukker, vaniljesukker, og saften fra citronen i gryden til æblerne, og sæt gryden på komfuret. Lad det koge stille op, indtil æblerne er møre. Pisk indimellem med et piskeris. Hvis æblerne ikke koger ud, kan du blende dem med en stavblender til sidst. Hæld æblemosen over i en skål og stil den til afkøling i ca. 15-20 min.

Tag mørdejen ud af køleskabet, og lad den ligge på køkkenbordet i ca. 10 min. inden du begynder at arbejde med den. Drys lidt mel på bordet, og rul dejen glat ud til den er ca. 5 mm. tyk over det hele. Dejen må ikke hænge i bordet, så sørg hele tiden for at den kan bevæge sig rundt på bordet, ved at komme lidt ekstra mel på bordet. Find en udstikker, en lille skål, et glas eller lignende. Udstik runde bunde, og læg en tsk. æblegrød på hver. (evt. mere hvis du har lavet dem store) Fold dem sammen, og luk med en gaffel, så æblegrøden ikke løber ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, og pensl dem med et sammenpisket æg.

æblehapsere.png

Bages i ca. 15 min. på 200 grader indtil de er let gyldne.

TIP! Disse æblehapsere kan sagtens bruges til børnefødselsdage, til brunch, og til en god kop te efter en kold tur i skoven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s