3-i-1

Lige nu er det overskyet, og regnen trommer mod vinduerne. Sommeren kæmper til det sidste for at holde fast, mens luften vidner om, at efteråret gør hvad den kan, for at få presset en fod i døråbningen. Der er uro i vejret, og på sådan en dag, nyder jeg ekstra meget at være i køkkenet, og kreere lækre ting til madpakkerne. Det er super hyggeligt, at have stearinlysene tændt igen, og høre lidt stille musik, som toner ud af æteren. Her tanker jeg op, og nyder tilværelsen, og det er her de kreative tanker og ideer tager form.

hybenrose

I dag ville jeg have brugt nogle af mine forskellige ”slatter” mel, som bare stod på hylden. Derfor bliver det en nogle forskellige ting der bliver puttet i denne opskrift. Men hvilke meltyper du bruger, er helt op til dig – bare du har samme mængde tørstof i.

Jeg har valgt at lave tre forskellige slags fyld i hornene, så der er til både madpakke, og eftermiddags-pakken. Der er 1/3 pølsehorn, 1/3 chokoladehorn, og 1/3 figenhorn. Det er super rart, især på travle dage, at der er lidt af hvert i fryseren, så man bare kan tage op, og smide i madpakken.

tre i én.png

Hermed opskriften:

25 g. gær

1½ dl. Neutral yoghurt, eller anden surmælks produkt

7 dl. Vand

2 spsk. honning

1 tsk. salt

100 g. manitoba hvedemel

300 g. grahamsmel

250 g. fuldkorns durummel

600 g. hvedemel

Fyld:

4 pølser

8 stk. mørk chokolade

4 figenstænger

Opløs gæren i vand og yoghurt, og tilføj honningen. Bland de forskellige meltyper sammen med saltet, og hæld det i skålen med de våde ingredienser. Ælt det hele godt sammen i ca. 10 min. Lad dejen hæve i 2-3 timer, til dobbelt størrelse.

Del dejen i 3. Tag den ene klump og rul ud til en cirkel. Skær den i 8 trekanter, og læg en halv pølse på hver. Tril dejen sammen om pølsen, og læg den på en bageplade med bagepapir. Gør det samme ved den næste, men læg i stedet for ½ figenstang på hver trekant, og rul dejen omkring den. På den tredje dejkugle, lægger du et stykke mørk chokolade på hver trekant, og ruller dejen omkring den.

TIP! Sørg for at du ved præcis hvor pølsehornene er. Tegn evt. et omrids med en blyant på bagepapiret. De andre to kan være ”overraskelses horn,” hvor man ikke ved hvad man får…

Lad dem efterhæve ca. ½ time, mens ovnen bliver varm.

Pensl dem med æg, og bag dem ved 225 grader i 12-15 min.

klipper3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s