Usyret brød til skærtorsdag

I aften er det skærtorsdags aften. En aften, hvor vi mindes at Jesus spiste sit sidste måltid med hans 12 venner (De kaldtes også for disciplene). Det er her nadveren tager sin begyndelse, hvor Jesus deler brød og vin ud, for at vi skal mindes ham.

Vi har den tradition her i vores hus, at vi holder skærtorsdag aften selv. Vi bager usyret brød, og fortæller den oprindelige historie, om hvordan Isralitterne blev sat fri fra Kong Farao, og i hast måtte pakke alt det de havde, for at flygte om natten. Der blev kun en lille tid til at lave et påskemåltid, derfor det usyrede brød, som ikke har gær i, og derfor ikke skal hæve.

Det er en fantastisk aften, og det er fantastisk at have denne tradition sammen. Det er skønt, at samles omkring måltidet, og få en rigtig god, og dyb snak i familien, om det at tro, og om det der skete med Jesus den gang. Har du ikke lyst, eller mod på det, så er der masser af gudstjenester rundt omkring i landet her i aften (skærtorsdags aften).

usyret brød1

Har du derimod lyst til at gå i gang med at bage usyret brød til i aften, er det ret enkelt.

Opskrift:

300 g. mel 1½ dl. vand 1 tsk. olivenolie ½ tsk. salt

Bland alle ingredienser sammen og ælt i 2-3 min. Tryk dejen flad med hænderne og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Prik overfladen med en gaffel

Bages i 10 min. ved 250 grader.

usyret brød2

Rigtig god skærtorsdag aften.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s