To boller af samme dej

Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle sammen et godt nytår. Jeg håber I er kommet godt fra start, og er klar til at hverdagen igen melder sin ankomst. Jeg synes vi har haft en fantastisk juleferie. Den har været lang og rigtig god. Vi har bare nydt at være sammen, har leget, spillet, hygget og daset, haft gæster og været på visit. Alt i alt en pragtfuld jul, som vi ser tilbage på med stor glæde. Vi er blevet tanket op, og føler os klar til at komme i gang med hverdagen igen. Filippa glæder sig til skolen, og til kammeraterne – og det er bare så dejligt.

I dag har vi brugt tid i køkkenet for at bage til madpakkerne. Der blev lagt forskellige ting i fryseren, så det er nemt at tage op i løbet af ugen. Det er skønt.

Jeg er personligt ret vild med konceptet: ”forvandlingsdeje”. Det gør mit arbejde i køkkenet nemmere, og resultatet sjovere. Det er dejligt at kunne trylle forskellige ting ud af den samme dej. Her har jeg valgt to typer boller, som ligner hinanden ret meget, men som alligevel er forskellige. Arbejdsgangen er den samme, det er kun det ovenpå der er forskelligt. Og så er opskriften ret enkel at gå til.

Her er grunddejen

400 g. hvedemel

100 g. havregryn

½ dl. Rapsolie

15 g. gær

2½ dl. Mælk

1 æg

1 tsk. Salt

1 drys sukker

Opløs gæren i mælken og hæld olie, æg, salt og sukker i. Tilsæt til sidst havregryn og mel, og ælt det godt sammen. Havregrynene kan godt drille lidt, da de suger en hel del væske under hævningen. Så pas på med at hælde for meget mel i. Hellere lidt for klistret end for tør, for ellers kan bollerne blive ganske hårde og tørre – og det smager ikke godt.

Hæver i 2-3 timer på køkkenbordet

Tænd ovnen på 225 grader

Rul dejen ud til en tyk pølse og skær ti stykker, som formes til boller og lægges på bagepladen med bagepapir. Tryk bollerne lidt flade med din hånd, og pensl dem med mælk. Halvdelen af bollerne kommer du ostestrimler på, og den anden halvdel putter du både skinke og ostestrimler. Efterhæver i ca. ½ time.

Bages ved 225 grader i ca. 10 min.

Tip! Ostebollerne kan bruges til formiddagsmaden, med lidt smør på, mens skinke/ost bollerne kan kommes i madpakken til frokost, sammen med en masse grønt og frugt. Kan også sagtens bruges som sandwich bolle, og smager bare skønt.

skinkeboller.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s