Tinsoldatens grøntsagstærte

Nogle gange, er det nemmere at fange børnenes opmærksomhed på en ny ret, ved at kalde retten noget sjovt. Ind imellem må man lige skrue lidt op for fantasien, i håb om at børnene vil spise nogle af alle de gode grøntsager vi har. Da jeg stod med de lange, grønne asparges, kom jeg sådan til at tænke på ”Den standhaftige tinsoldat” i H.C. Andersens eventyr. Aspargesene er så ranke, og nærmest majestætiske at se på, at det mindede mig om den brave tinsoldat. Så derfor måtte tærten blive opkaldt efter ham. Det har han ærligt fortjent!

tinsoldatens grøntsagstærte1

Generelt har jeg en svaghed over for tærter, som netop kan varieres i det uendelige. Den gør sig godt i madpakkerne, såvel som på frokostbordet, som til aftensmad. Den kan fryses, og er derfor eminent til en aften, hvor alt går galt, eller hvis uventede gæster pludselig melder deres ankomst tæt på spisetid.

TIP! Det kan godt betale sig at investere i flere tærteforme, da du så kan lave en større portion, og fryse dem ned du ikke bruger.

Opskrift:

1 spsk. olivenolie

100 g. hvedemel

50 g. grahamsmel

½ tsk. Salt

½ dl. Skyr

Lidt vand til at samle dejen (ca. 2 spsk.)

Fyld:

1 bundt grønne asparges

1 grøn peberfrugt

6 cherrytomater

250 g. hytteost

4 æg

1 dl. Mælk

Ca. 2 dl. Revet ost

Lav dejen først. Hæld først olie og skyr i en skål. Fortsæt derefter med salt og mel. Tilsæt lidt vand. Bland dejen med dine hænder, og få den samlet godt. Er der for meget væske i, så tilsætter du blot lidt ekstra mel. Læg dejen i en smurt tærteform, og pres den forsigtigt ud med dine hænder, så den dækker hele formen, og siderne.

Lav nu fyldet:

Skær den nederste tredjedel af aspargesene. Den skal ikke bruges. Resten hakkes i små stykker på ca. 1 cm. Snit også peberfrugten og skær tomaterne i skiver. Fordel grøntsagerne hen over dejen. Find en skål, og rør hytteosten sammen med æggene, og mælken. Fordel fyldet over grøntsagerne, og drys til sidst med revet ost.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min.

tinsoldatens grøntsagstærte

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s