Spinatkranse

Uh, de er gode, disse spinatkranse. De kan bruges til uendeligt meget, men jeg synes især de er gode som brød til suppe, og sandwich brød til madpakken. Fyld dem med laks, salat, tomat og agurk, eller lige hvad dine børn godt kan lide. De mætter en del pga. det høje indhold af fuldkorn, så der skal ikke så mange til. Hvis du ønsker dem mindre, så deler du blot dejen i 12, i stedet for i 6, når den har hævet. Så får du nogle små kranse i stedet for. Det kan være godt til de mindre børn, og til dem som ikke spiser så meget.

spinatkranse1

Til 6 spinatkranse

3 dl. Koldt vand

20 g. gær

En håndfuld fint hakkede spinatblade

2 spsk. rapsolie

1 tsk. Salt

300 g. hvedemel

200 g. hvid hvede

100 g. grahamsmel

Opløs gæren i vandet, og tilføj alle de våde ingredienser. Put spinatbladene i en mini hakker, hvis du har sådan én, eller kør dem igennem en persillehakker. Hæld dem i dejen sammen med salt. Tilsæt til sidst de forskellige meltyper. Ælt dejen i ca. 10 min. og lad den hæve i 4 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 6 dele. Tril hver del til en pølse, og saml dem til kranse. Hvis enderne har svært ved at hænge sammen, så dyp fingeren i lidt vand, og ”lim” dem sammen. Det er vigtigt at de ikke går fra hinanden under bagningen, så mister de deres flotte facon. Lad dem efterhæve i ½ time, pensl dem med mælk, og sæt dem i ovnen. Bages i 15-20 min. på 225 grader

spinatkranse

TIP! Hvis du ikke har ovenstående meltyper, så brug blot dem du har, så længe at melmængden er den samme

TIP! Du kan godt koldhæve dejen natten over i køleskabet. Du skal bare halvere mængden af gær, putte dejen i køleskabet – og så er de klar til at blive formet, når du står op.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s