Sommerflutes med oregano

Disse flutes passer perfekt til en grillaften på terrassen. Vi fik dem til grillet dyrekød, og  de smagte så eminent godt, at de tåler op til flere gentagelser. Brødene blev lavet på Bornholm, da vi var på besøg hos mine forældre her i sommer. Én af fætrene var med til at lave flutesne, og da han er helt pjattet med oregano, skulle det selvfølgelig med i dejen. Det giver lige en ekstra pil op, at de er krydrede. Det behøver naturligvis ikke være oregano, du kan vælge lige det krydderi du vil, og det du har ved hånden.

Derudover er de helt perfekte til madpakken. Skær dem over, put lidt hjemmerørt tunsalat i, supplér med lidt gnavegrønt, og madpakken er klaret.

sommerflutes1.png

Opskrift:

200 g. grov durum mel

350 g. fin durum mel

20 g. gær

4 dl. vand

2 spsk. Rapsolie

2 tsk. Salt

2½ spsk. Oregano

2 spsk. Sirup

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt, sirup og oregano. Vej melet af, og tilføj det til sidst. Ælt dejen i 10-12 min. på røremaskine, og lad den hvile i 2 timer på køkkenbordet, med et viskestykke over. Hvis dejen har svært ved at samle sig, så tilsæt 100 g. havregryn. Det hjælper på det.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form 12 flutes. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, og lad dem efterhæve i en god ½ time. Drys dem med lidt durum mel, inden du sætter dem i ovnen.

Bages i 12-15 min. på 225 grader

sommerflutes2

TIP! Tag endelig børnene med i køkkenet – de kan sagtens være en del af det, og bliver super stolte, hvis de får noget med i madpakken, som de selv har været med til at lave.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s