Mathildes rugbrøds chips

Jeg har ind imellem købt rugbrødschips hos bageren, og synes de smager rigtig godt, men hver gang har jeg tænkt: Det burde jeg da kunne lave selv. En dag sendte min kære kusine mig denne opskrift sammen med billedet, og beskrev hvor enkelt det var. Jeg blev vildt glad, og måtte bare dele den med jer. Denne opskrift er derfor ikke fra mig, men fra min kusine, som er en ørn i et køkken, og ikke bange for at prøve nye ting af.

Disse rugbrødschips er geniale at have med i madpakken. De stiller den lille sult, samtidig med at de er fyldt af de fuldkorn, som vores krop har så godt af at få. Så dem kan du sagtens give med, som en lille snack til frokost.

rugbrøds chips

Det kan være en fordel at lægge rugbrødet i fryseren i en time til halvanden, inden du skærer det, så smuldrer det ikke. Prøv dig frem. Skær rugbrødet i tynde skiver, og brug gerne det lidt halvtørre rugbrød. Læg det på en bradepande med bagepapir på, pensl dem med lidt olie og drys med en lille smule salt. Pas på at der ikke kommer for meget salt på, for så bliver det hverken sundt eller rart at spise – så blot en lille smule. .

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. alt efter hvor tynde/tykke skiver du har skåret. De må ikke blive sorte – så hold godt øje med dem. Læg dem på en bagerist og lad dem afkøle. De kan sagtens holde nogle dage i fx en bøtte med låg.

TIP! De er også en ren genistreg i forhold til madspild. Så i stedet for at spise de tørre rugbrødsrester ud, så prøv at forvandle dem til disse lækre chips – det fortryder du ikke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s