Klippebrød

Dette brød er rigtig svampet og lækkert. Børnene er vilde med det, og vi spiser det både til morgenmad og i løbet af dagen. Det kan sagtens bruges som sandwich brød med børnenes yndlingspålæg i, og en masse gnavegrønt ved siden af. Lad dig ikke skræmme af, at brødet er en dags tid undervejs, det er hele ventetiden værd. Jeg har valgt at kalde det for klippebrød, fordi det er et solidt og rigtig godt brød, som kan bruges til alt.

klippebrød.png

Opskrift:

10 g. gær

3 dl. vand

1 dåse hvidtøl

300 g. groft speltmel

1 spsk. Groft salt

1 spsk. Honning/sirup

600 g. lys speltmel

Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl, groft speltmel, salt og honning. Rør det sammen til en meget tynd dej, og lad den stå tildækket på køkkenbordet i 1 times tid.

Hæld det op i røremaskinen, og kom det lyse speltmel i lidt af gangen. Ælt det gerne i 10 min. på maskinen. Hæld dejen over i en stor skål, kom film henover, og sæt dejen i køleskabet natten over.

Næste morgen tager du skålen ud af køleskabet, og hælder dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to, og form hver klump til et brød, som sættes på en bageplade med bagepapir. Efterhæves i 1½-2 timer. Brødene skal ikke pensles, men blot drysses med en smule mel. Her har jeg valgt at drysse den ene med lys speltmel, og den anden med groft – men det kan du gøre som du vil.

Bag brødene i 30 min. ved 225 grader, og lad dem afkøle på en rist.

klipper2.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s