Hyldeblomst sirup

Uhm, jeg synes at denne sirup er så sommerlækker, og velsmagende. Det har den klassiske smag af sirup, med et krydder strejf af hyldeblomst. Det er rigtig lækkert. Jeg glæder mig til at smage den på pandekagerne, og på min skyr i morgen tidlig, sammen med en god müsli. Den er både nem at lave, og børnene kan sagtens være med til at plukke blomsterne, og efterfølgende lave siruppen, med hjælp fra en voksen naturligvis.

hyldeblomst sirup.png

30 hyldeblomst skærme

1 liter vand

1 citron skåret i skiver

Ca. 8 dl. Sukker

Put hyldeblomsterne direkte i gryden, sammen med citronskiverne og hæld 1 liter vand over dem. Kog dem i ½ time under låg. Lad lagen trække i ca. 15 min. bagefter. Si derefter blomster, og citronskiverne fra, og hæld saften i et litermål. Når du har målt hvor meget saft du har, hælder du saften tilbage i gryden, og hælder en tilsvarende mængde sukker i. Jeg fik 8 dl. Saft, og tilsatte derfor 8 dl. Sukker. Kog det i ca. 2 timer.

Siruppen kan virke ret tynd, når den er færdig. Men efter at have kølet af, og stået i køleskab i lidt tid, bliver den sirupstyk. Så fortvivl ikke. Det bliver rigtig godt.

Hæld det færdige sirup på rengjorte og atamon skyllede glas. Opbevares i køleskabet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s