Bananboller

Kombinationen af kanel, kardemomme og banan er fantastisk. Duften der breder sig, når disse boller er i ovnen, er virkelig mundvandsdrivende. De smager også så englene synger, især når de er lune. Men de er også rigtig gode, at have med i madpakken, til formiddagsmaden, eller til eftermiddagen i sfo´en, eller i børnehaven. De er søde på den sunde måde, da bananen netop giver den gode sødme, i stedet for sukker.

bananboller.png

Opskrift:

1 stor moden banan

20 g. gær

2½ dl. Mælk

1½ dl. Skyr

250 g. rugmel

250 g. hvedemel

1 tsk. Kanel

1 tsk. Salt

1 tsk. Kardemomme

Start med at mose bananen i en dyb tallerken. Smuldr gæren i mælken, tilsæt skyr og den mosede banan. Bland krydderierne med melet, og hæld det hele sammen. Ælt dejen i 10 min. på mellem hastighed på røremaskinen. Lad dejen hæve i 2 timer.

Dejen er ret klistret, så du skal ikke tage den ud på bordet. Fyld vand i et glas, og dyp dine fingre heri. Tag en klump dej op i hånden og form den til en bolle. Læg den på bagepladen, og dyp dine fingre igen, inden du går i gang med den næste. Fortsæt på den måde. Du slipper dermed for en klistret bordplade, og mel over det hele.

Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time

Pensl. Dem med vand og bag dem i ca. 10 min. på 225 grader

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s