Avokado pålæg

Avokado er meget sund. Den har et højt indhold af kostfibre, 5,2 gram pr 100 gram. Avocado er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Avocado er sundt, men du skal ikke spise for mange af dem, fordi de har et højt indhold af monoumættet fedt, 16 gram pr. 100 gram. Derfor er avocado sat sammen med de fine grøntsager i madpyramiden. Avocado har et højt indhold af B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralet kalium. (kilde: Coop, madpyramiden)

Så der er al mulig grund til at spise denne dejlige grøntsag, dog med måde. Mange børn kan godt lide den bløde konsistens, om end nogen synes den er lige mærkelig nok. Hvis dit barn er til avokado, vil han/hun sikkert også synes at dette pålæg er den rene fuldtræffer på rugbrødet i madpakken. Det er lynhurtigt at lave, og du kan sagtens gøre det aftenen før, da der er en del citron i, som hindrer den i at blive brun.

Avokado pålæg

2 avokadoer

2-3 spsk. Citronsaft (alt efter smag)

Lidt groft salt

Peber

Skær avokadoerne over på langs, og tag stenen ud med en ske. Tag derefter ”kødet” ud med skeen. Mos avokadoerne i en skål med en gaffel sammen og tilføj citronsaften. Smag til med salt og peber. smør en skefuld på et stykke rugbrød, og put det i madkassen. Top evt. med et par rejer eller æg. Nemt og sundt pålæg, som giver god energi til en dag fyldt med spænding og leg.

Rigtig god dag til jer!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s