Æblehorn med lakrids

Nogle gange så opstår nye ideer, og opskrifter, mens man er i gang med noget helt andet – og det var lige præcis det der skete for mig i dag, da jeg stod og bagte pølsehorn. Jeg havde talt forkert, og manglede lige én pølse (to halve) til de sidste to horn… Hm… hvad gør man lige. Jeg skar nogle æblebåde, og tænkte, at det jo måtte smage vildt godt med æble i et horn, og så lige drysse lidt lakridspulver henover. Jeg forsøgte og smagen sad bare lige i skabet.

æblehorn2

Opskriften er lige som pølsehorn:

2½ dl. Lunkent mælk

1 spsk. rapsolie

25 g. gær

Evt. 1 æg

1 drys sukker

1 tsk. Salt

200 g. grahamsmel

300 g. hvedemel

Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt først de våde ingredienser, plus salt og sukker, og kom melet i til sidst. Ælt dejen i 10 min. og lad den hæve i 2 timer.

Del dejen i 3, og rul hver kugle ud til en cirkel, og skær 8 trekanter. Læg en æblebåd på hver (i den brede ende) og drys med lakrids i den mængde du godt kan lide. Bøj derefter enderne ind om æblet og rul dejen sammen mod spidsen.

æblehorn1.png

Lad dem efterhæve i ½ times tid, pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i ca. 10 min.

TIP!! Perfekt til en kop varm te om eftermiddagen, eller som en guffer i madpakken. Hvis det er til mindre børn, ville det nok være bedre med et drys kanel, da lakrids ikke lige er beregnet til små børn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s