Græskarsuppe i det fri

Selvom det er efterår, og temperaturen er dalet en anelse, så er det stadig skønt med en picnic tur i skoven eller ved stranden. Det handler bare om at have varmt tøj på, finde det gode humør frem – og så afsted. Ungerne vil elske det. Til en god skovtur/strandtur hører naturligvis også en madpakke. Her er ét forslag til en dejlig varm suppe, du kan tage med dig i din termokande. Så når kulden banker lidt for meget i kroppen, så finder du tæpperne frem, og tager en kop suppe. Denne her er smækfyldt med gode vitaminer, chili, ingefær og hvidløg, som varmer helt ud i tæerne, uden at være for stærk. Hvis du har mindre børn, så slæk lidt på de stærkere krydderier, så de ikke bliver skræmt helt væk.

græskarsuppe1.png

½ græskar (Hokkaido er et skønt spiseligt græskar)

5 kartofler

½ blomkål

3 gulerødder

5 hele hvidløg

1 cm. ingefær

1 løg

2 tsk. Salt

1 tsk. Spidskommen

1 chili

¼ l. fløde

Græskaret skæres midt over, og udhules. Dvs. at kernerne skal skrabes ud. Skæl kartofler og gulerødder, ingefær, løg og hvidløg. Skær græskar med skræl på, kartofler, gulerødder, løg, hvidløg og blomkål i grove tern, og læg det i en stor gryde. Hæld vand i, så det dækker. Skyl chilien og skær den over. Fjern kernerne og læg begge halvdele i suppen. Tænd for det, put salt og spidskommen i, og lad det koge i ca. et kvarter. Når det hele er blødt, fisker du chilien op igen, og blender hele balladen med en stavblender. Når det hele er blendet, så skum suppen inden du hælder fløden i. Rør lidt og servér

græskarsuppe2

Vi spiste det med en klat fromasie frais ovenpå og speltflutes til. (Se opskrift på dem under september)

Tip!! Hvis der stadig er klumper i, så si det gennem en sigte inden du serverer det, eller hælder det på termoflasken til turen.

Den er også god at tage med i haven til efterårshygge ved bålet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s