Efterårssnegle med æbler

Selvom sommeren er lidt savnet, så må jeg altså indrømme at jeg også nyder denne lidt køligere periode. Jeg synes det er super hyggeligt at krybe indendørs i køkkenet og bage sammen. Nu skal der gang i alle de lækre efterårs smage man kan forestille sig, og én af mine favoritter er æblet. Jeg elsker æbler i kage, brød, grød og meget mere. Vi har de skønneste æbler i Danmark, og det er nu de er allerbedst. Så det gælder bare om at komme ud og plukke, for nu skal der trylles i køkkenerne.

efterårssnegle

Jeg forsøgte mig ud i en lidt sundere udgave af de kendte kanelsnegle. Jeg ville lave en efterårs udgave af dem, og det synes jeg faktisk lykkedes ganske godt. Æblerne gør dem friske, og fuldkornsmelet gør at det føles mere som et stykke brød end kage. Men man skal ikke lade sig snyde, der er stadig smør og hele baduljen i, som gør netop dette bagværk så lækkert.

200 g. hvedemel

100 g. grahamsmel

50 g. rapsolie

1 tsk. Sukker

1 æg

2 dl. Mælk (lunt, hvis det skal gå lidt stærkt, og koldt hvis det gerne må hæve lidt ekstra)

20-25 g. gær (gerne mindre, hvis du har tid til at lade det hæve længere)

Et drys kanel, ingefær, kardemomme, og vanilje sukker (kan udelades, men mums det bliver godt med krydderierne i.)

Fyld:

100 g. smør

100 g. brun farin

1 tsk. Kanel

1 revet æble med skræl på

Gæren opløses i mælken. Tilsæt olie, æg, sukker, og krydderier. Til sidst tilsættes melet. Ælt dejen til den er glat og smidig. Gerne i 10 min på medium hastighed på røremaskine. Har du ikke sådan én, så er det kun sundt at bruge mullerne til at give dejen en omgang bank. Og efter den omgang, har du med garanti fortjent en ekstra kage 😉

Dejen sættes til hævning i 1-2 timer ved stuetemperatur

Del dejen i to dele. Tag den ene klump og rul den ud til et rektangel, der måler ca. 30 x 40 cm.

Fyldet moses sammen og halvdelen af fyldet smørres på den ene. Rul dejen sammen på den lange led, og skær skiver på ca. 2 cm. Tykkelse. Sæt dem i muffins forme, så fyldet ikke ryger ud under bagningen. Gentag med den anden klump dej.

Bages i 10-15 min på 225 grader.

Serveres lune med glasur på. De er super skønne at have med på efterårs tur i skoven, eller som uddeling af fødselsdags hygge i klassen, eller børnehaven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s