Burgerboller med durum

I går fik vi burgere til aftensmad, med kylling og blandet salat. Skøn aftensmad, som samtidig gør madpakken rigtig nem til dagen efter. Jeg er personligt meget vild med burgere, da de kan varieres i det uendelige og vi kan få brugt de rester vi har i køleskabet. Og så er det bare vildt lækkert at få burger med i madpakken. Hos Filippa er dette et kæmpe hit

burger1

300 g. hvedemel

100-125 g. groft durum

50 g. havregryn

15 g. gær

2 dl. Koldt vand

1 dl. Yoghurt naturel

1 tsk. Groft salt

1 tsk. Rørsukker eller honning

1 æg

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt yoghurt og æg, sukker og salt. Bland durum mel og havregryn, og hæld det op i røreskålen til det andet. Til sidst tilsættes hvedemelet. Hold ca. 50 g. mel tilbage. Det kan du evt. tilsætte hvis dejen bliver alt for klistret. Ælt i røremaskine på middel hastighed i 10 min.

Dejen skal hæve i 2-3 timer på køkkenbordet.

burger2

Del dejen i 12 kugler, som trilles til boller og sættes på bagepladen. Giv dem et let tryk med håndfladen, så de bliver flade. Efterhæves i ca. 20-30 min. (kan springes over hvis tiden er knap). Pensl bollerne med mælk og drys sesamfrø henover.

Bages i knap 20 min. på 225 grader

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s