Romkugler

I dag kom Maja med et forslag: Kan vi ikke prøve at lave vores egne romkugler? Jeg kunne ikke modstå ideen, og gik straks med på den. Vi fandt en opskrift, legede lidt med ingredienserne, og fandt til sidst vores egen version, som vi synes smager super godt. Sunde er de ikke, men det er altså en rigtig hyggelig ting at lave i køkkenet en regnfuld lørdag eftermiddag med teenage-datteren. Rigtig hyggeligt J Der er selvfølgelig frit valg om man vil bruge købeversionen af ingredienserne, eller om man vil lave dem selv. Vi valgte at købe dem, for lige at prøve det af.

romkugler

Inden jeg nåede at få taget billedet, var der pludselig blevet tyndet godt ud i dem… hm… 😉

1 mazarintærte

1 hindbærroulade

7 snøfler

2 tsk. romessens

3 spsk. kakaopulver

3 spsk. hindbærsyltetøj

3 spsk. med top havregryn

 

Find den store skål frem fra skabet og put mazarintærten, hindbærrouladen og snøflerne i. Ælt det godt sammen med fingrene. (Ja, der er nok ingen vej udenom: Vask klør fem rigtig grundigt og så i massen med dem.) Tilsæt derefter resten af ingredienserne og mas det sammen til en ensartet masse.

Find en dyb tallerken og hæl en masse krymmel i. Tril dejen til kugler, og rul dem i krymlen inden de sættes på et fad/tallerken. Når de er færdige sættes de i køleskab i ca. ½ times tid. De skal nemlig lige have lov til at sætte sig.

Servér dem evt. som disney snold til ungerne fredag aften, til fødselsdags slikposen, til eftermiddags teen i weekenden, eller som en ekstra lille forkælelse i legehuset sammen med bedste-vennen. Hvis du laver dem rigtig små, kan der godt komme én enkelt med i madkassen, som det søde indslag om fredagen. Det vil helt sikkert bringe lykke til både store og små.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s