Blåbærmuffins

Lige nu er blåbærerne på sit højeste. Pluk dem i skovbunden, eller køb dem i butikkerne. Denne opskrift passer rigtig godt på en dag, hvor det er lidt køligt udenfor. En varm kop te og en lun blåbærmuffin, så kører energien igen. Synes faktisk det er skønt at sidde udenfor, vikle et varmt tæppe omkring mig, og så lune fingrene på en kop te. Håber I nyder solskinnet derude, selvom det er blevet en anelse køligere i vejret. Måske kan denne opskrift lune jer lidt.

blåbærmuffins.png

Ca. 12 stk.

½ – 1 vaniljestang

300 g. mel

3 tsk. Bagepulver

1 tsk. Kardemomme

¼ tsk. Salt

150 g. sukker

1 æg

2,5 dl. Mælk

125 g. rapsolie

200 g. friske blåbær (eller ca. 5 stk. til hver muffin)

60 g. grofthakkede mandler til pynt

Ca. 12 muffinsforme

Ca. 12 papirs kapsler

Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud med en lille kniv. Vaniljekornene og 1 tsk. Af sukkeret mases sammen på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, sukker og æg piskes luftigt. Olien tilsættes lidt af gangen, så dejen ikke skiller. Mælken tilsættes, når massen er homogen. Mel, bagepulver, kardemomme og salt blandes og sigtes ned i dejen. Vend dejen sammen til den er ensartet, og kom den op i en sprøjtepose. Eller hæld den fra skålen, hvis det fx er en Margretheskål, som har en ”tud”

Læg papirs kapsler i muffins formene. Fyld papirskapslen med dej, så den er ca. ¾ fuld. Der skal stadig være et stykke op til kanten af muffins formene, så kagerne kan hæve, uden at vælte ud over kanterne. Læg ca. 4-5 blåbær løst ovenpå dejen, og tryk dem forsigtigt ned med pegefingeren, så dejen lige akkurat dækker. Derefter drysses de grofthakkede nødder på toppen af hver muffin.

Bages ved 180 grader til de giver efter ved tryk, ca. 14 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s