Fætter Markus´ kanelkage

Her er opskriften på noget nær verdens bedste kanelkage. Vi fik den serveret hos børnenes fætter, Markus på 12 år, som selv havde lavet den. Jeg var dybt imponeret over at han kunne trylle en så lækker sag frem, så den skulle absolut med her på bloggen, og deraf navnet. Det er en kage, som er rigtig god at servere en fredag eftermiddag efter skole, eller som ”klasse-kage” til børnefødselsdag el.lign. Den er meget luftig, og den duft den frembringer, mens den bager i ovnen, kan føre én op i de højere luftlag.

kanelkage.png

Glæd dig! Den er alle kalorierne værd!!

800 g. mel

800 g. sukker

4 tsk. Natron

4½ tsk. Kanel

250 g. smeltet smør

1 L. kærnemælk

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt til sidst kærnemælk og den smeltede smør. Røres rigtig godt til der ingen klumper er tilbage, og dejen er ensartet.

Bages ved 200 grader i ca. 45 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s