Mini rugbrød

25 g. gær
5 dl. lunkent vand
4 tsk. lys sirup (eller honning)
500 g. rugmel
500 g. hvedemel
2 tsk. salt

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen på røremaskine i ca. 20 min. ved middel hastighed, til dejen slipper siderne. Lad dem hæve i ca. 4 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form ca. 24 små aflange brød, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæves i ca. ½ time. Pensl dem med vand, og pynt dem evt. med græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, eller hvad du ellers har i skabet. De kan også sagtens bages uden pynt (nogle børn er ikke så vilde med synlige kerner)

Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

Tip! De er super lækre at have med til pastasalat i madpakken. Du kan evt. dele portionen i to, og putte hakket mørk chokolade i den ene halvdel. Så er der lidt til eftermiddags madpakken, der kan redde én fra at gå sukkerkold.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s