Lynpizza

Jeg har valgt at kalde denne opskrift for lyn-pizza, fordi den er lynhurtig at lave, og kun skal hæve en times tid. Derfor kan du nå at lave dejen når du kommer hjem fra arbejde, og så lade familien selv putte fyldet på hver deres lille pizza inden de kommer i ovnen. Det sparer både tid og kræfter. Samtidig kommer alle i sving, og alle får ejerskab over deres egen hjemmelavede/- komponerede pizza. En god mulighed for at lade hele familien være sammen om aftensmaden.

lynpizza1

5 dl. Lunkent vand

15 g. gær

1 tsk. Salt

2 spsk. olivenolie

50 g. groft durum mel

400 g. alm. durum mel

Ca. 350-450 g. hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand, og der tilsættes salt og olie. Melet blandes og tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes gerne i 10 min. På røremaskinen. Den skal være våd, men ikke klistret. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time, og så er den klar til brug.

Opskriften svarer ca. til 2 bradepander, eller til en hel del små mini-pizzaer.

lynpizza2

Tips! Pizzaerne kan sagtens fryses. Tag det antal op af fryseren om morgenen som du skal bruge, og læg dem frosne i børnenes madpakke, så er den lækker til frokost.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s