Kaptajn Karlsens briller

De knaser skønt, og har samtidig den kendte gode smag af skinke og ost sammen – og det er jo som regel et godt mix for børnene. Fyldet kan du variere som du vil – brug lejligheden til at få tømt ud i dit køleskab. Du kan også sagtens lave den i en lidt sjovere variant, hvis du putter kylling, mozarella eller pikantost, og frisk basilikum i. Eller hvis du har en rest ris, bacon, grøntsags wok, kødsovs el. andet. Kun fantasien (og køleskabet) sætter grænsen her.

Kaptajn Karlsens briller

Opskrift:

En rulle butterdej (købes færdig i supermarkedet)

Ketchup (eller pesto)

En pakke skinkestrimler

Ostestrimler til at drysse over skinken

Tril butterdejen ud, mens den stadig er i bagepapiret. Lad bagepapiret blive under dejen. Smør en lille smule kethup/pesto på dejen, og drys med skinke, ost og krydderier(eller hvilket fyld du har valgt). Husk at komme godt ud til kanten med fyldet, så der ikke går noget dej til spilde, når den skal rulles sammen. Fold nu begge ender lidt stramt , og tril dem mod hinanden (de korte ender mod hinanden). Brug bagepapiret som støtte. Til sidst er begge ender foldet ind på midten, så det ligner en gammel bogrulle. Fold bagepapiret godt rundt om dejen, og læg den i fryseren i godt 20 min. Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft).

Læg bagepapir på to bageplader. Skær skiver af ca. 5 mm. tykkelse ud af dejrullerne og læg dem med 2 cm afstand på bagepladerne. Bag dem gyldent gule i ca. 10-12 min. Køles af på bageristen – og så er de klar til junior kommer hjem fra skole med en kammerat, og med garanti gør et godt indhug i dem.

Tip! De kan heldigvis godt fryses, så bag endelig en stor portion af dem. Min erfaring er at de ryger lynhurtigt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s