Hjemmebagt Rugbrød

Her er en opskrift på super nemt hjemmebagt rugbrød. Jeg har selv haft svært ved at komme i gang med at bage rugbrød selv, fordi jeg synes det tit virker som en enorm lang, og uoverskuelig proces. Men her er endelig et brød, som klaskes sammen den ene dag, hæver til den næste og kyles direkte i ovnen. Mere enkelt bliver det ikke. Duften er skøn, når det står i ovnen og bager, og det knaser lækkert mellem tænderne, samtidig med at det har en dejlig svampet og saftig midte. Lige som jeg kan lide det. Det har en lidt syrlig smag af øl, men det er slet ikke et minus. Glæd dig til at afprøve det – det er det hele værd. Hvis dit barn, som mit, ikke bryder sig om kerner i brødet, så undlad blot det. Tilføj det du selv/dit barn kan lide.

Rugbrød.png
Opskrift: til 2 rugbrød
10 g. gær
6 dl. koldt vand
1½ dl. øl
2 dl. kærnemælk
2½ tsk. groft salt
150-200 g. solsikkekerner
250 g. rugmel
300 g. hvedemel

Rør gæren ud i vand, øl og kærnemælk. Tilsæt de andre ingredienser (melet til sidst) og rør dejen rigtig godt igennem på røremaskinen. De første 10 min. på mellem niveau, og de sidste 5 min. på højeste hastighed. Bliv da ved røremaskinen, da den godt kan ryste en del. Kom dejen i to smurte rugbrødsforme, dæk med film og stil dem til hævning i køleskabet i mindst 12 timer.

Bag brødene ved 175 grader midt i ovnen, til de har en flot sprød og gylden overflade, ca. 1 time og 15 min.

Vend brødene ud af formene, og lad dem afkøle på risten.

Æblegren.png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s