Hesteboller

Disse boller bliver bagt næsten hver uge hjemme hos os. Det er et must i fryseren, og det er rigtig skidt at løbe tør for dem. Filippa elsker dem, og veninderne spiser også rigtig godt af dem, når de kommer på besøg. Filippa har valgt at kalde dem for ”Hesteboller,” da de jo indeholder gulerødder 😉

hesteboller.png

De er rigtig gode som en mellemmad til formiddag, eller i eftermiddags madpakken bare med smør, smørreost, et stykke ost, eller enbart. De kan også sagtens bruges som sandwichboller til frokost med salat ,kyllingestykker o.lign. i. Vi bruger dem også til når vi kommer hjem fra skolen om eftermiddagen. Der er børnene tit sultne, og da disse boller er fulde af gode fibre, bliver børnene dejligt mætte af dem.

Her er opskriften:

60 g. smør

4 dl. Mælk

1 dl. A-38

25 g. gær

2 tsk. Groft salt

1 tsk. Sukker

1 æg

3 revne gulerødder

150-200 g. rugmel

550-600 g. hvedemel

Smelt smørret, og bland mælk og A- 38 heri. Smuldr. Gæren i det. Tilsæt de andre ingredienser, og start røremaskinen. Lad den køre stille og roligt de første 3-4 min. Sæt derefter tempoet højere op, og lad den ælte dejen i 10 min. Lad den hæve tildækket i godt 2-3 timer ved stuetemperatur. Del dejen i 20, og form dem til boller. Pensl bollerne med mælk eller æg, drys dem evt. med solsikkekerner, græskarkerner eller speltflager. De bages ved 200 g. i ca. 12-15 min

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s