En fiberrig udgave af Kaptajn Karlsens briller

Denne opskrift er jeg ret stolt af. Jeg indsendte opskriften på “Kaptajn Karlsens briller” til Sif Orellana, og hun gav mig den udfordring at lave en mere fiberrig udgave af butterdejs versionen. Jeg tog glædeligt udfordringen op, og her er resultatet. Sif Orellana blev også begejstret for den, og nu er den kommet med i én af hendes fantastiske kogebøger til familier, nemlig: “Kram i madkassen” Det kan slet ikke beskrives så glad jeg blev for den anerkendelse hun gav mig. Så det er med den største glæde og taknemmelighed, at jeg kan præsentere min første opskrift, som er blevet udgivet 🙂

Det er et godt, solidt og nærende indslag i madpakken, og supplerer du med frugt og grønt er det et glimrende alternativ til rugbrødet 🙂

Kaptajn Karlsens briller2

Opskrift:

½ dl. Olivenolie

½ dl. Koldpresset rapsolie

1 dl. Mælk

5 dl. Lunkent vand

25 g. gær 1 tsk. salt

300 g. groft rugmel

700 g. hvedemel

Gæren røres ud i vandet, og olivenolie, mælk, og rapsolie tilsættes. Til sidst hældes melet i. Hvis du ælter dejen på en røremaskine, så start med at køre den på middel hastighed i ca. 10 min. Til sidst skrues op på fuld hastighed, hvor den kører i ca. 2 min. (Hold godt fast i maskinen imens den kører, min Kenwood hoppede en del på bordet) Lad den derefter hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Dejen deles i to lige store stykker. Den ene rulles ud til et langt rektangel.(Det minder meget om pizzasnegle) Først smørres et tyndt lag ketchup på, og dernæst drysses skinkestrimler og revet ost ud over det hele. Sørg for at komme godt ud til kanten. Rul dejen sammen til en ”bogrulle.” Start fra højre side, og rul ind mod midten. Dernæst rul fra venstre og ind mod midten, til de mødes. Skær skiver af bogrullen og læg dem på bagepladen.

Pensl dem med æg og bages i ovnen på 225 grader i ca. 15-20 min.

Den anden rulle dej brugte jeg til at lave små brød af. De blev penslet med æg, og drysset med speltflager. De smager fantastisk som tilbehør til pastasalat, eller som en lille sandwich bolle med forsk. fyld. Den sidste rulle kan selvfølgelig også bruges til en dobbelt portion af Kaptajn Karlsens briller, jeg synes bare det er lidt sjovere at lave forskellige ting ud af samme dej. 🙂 Samme bagetid som de andre.

Kaptajn karlsens briller3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s