Bananbrødkranse

Denne opskrift er intet mindre en genial, når der ligger nogle halv brune og små kedelige bananer i frugtskålen. De er super til eftermiddags mad, når ungerne kommer sultne hjem fra skole/børnehave, og vildt lækre at have med i madpakken. Bag en portion og frys dem ned. Tag én op om morgenen, og put den i madpakken. Så er den tøet op når barnet skal have den, og den smager som nybagt. De er i øvrigt også rigtig gode at have med på skovtur, og i picnic kurven med lidt frugt til. Opskriften er fra Sif Orellanas bog “Kram i madkassen”.

Bananbrødkranse

Jeg vil advare dig med det samme: Den duft der spreder sig i huset, når disse banditter er i ovnen, er intet mindre end himmelsk. Duften af banan, kardemomme og kanel, når højere luftlag når de går hånd i hånd. De klæder hinanden godt, i både duft og smag. Jeg elsker dem, og de smager fantastisk med iskold smør på til en kop te, når de stadig er lune og nybagte. Glæd dig!!

Opskrift:

450 g. bananer

250 g. rugmel

400 g. hvedemel

1 tsk. Kardemomme

2 tsk. Kanel

1 tsk. Groft salt

1½ tsk. Natron

1 dl. Ylette (eller andet surmælksprodukt, hvad du lige har)

Mos bananerne i melet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og del den i 10-12 hapser. Rul hver haps ud til en lang slange, og sno dem rundt til en spiral. Saml enderne af spiralen og læg den færdige krans på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kransene i ovnen i 12-15 min. Ved 225 grader, indtil de er smukt gyldne og der dufter vidunderligt at banan, kanel og kardemomme i hele huset.

Tip! Du kan sagtens erstatte rugmel med andre grove meltyper, fx fuldkornsmel, groft speltmel, groft durum osv. Den kan varieres alt efter hvad I bedst kan lide. Hvis du synes det lyder lidt for besværligt at lave dem som kranse, så kan du blot lave dem som almindelige boller.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s